II. Nők konferencia – Hogyan együnk bűntudat nélkül nyáron (is)?

A SzuperErőd Alapítvány idén második alkalommal szervez női konferenciát. A központi téma a bűntudat, és azt kutatjuk, hogy mi az ami kiváltja bennünk ezt az érzést, és hogy mivel lehetne tompítani, csillapítani, sőt eltüntetni végleg. A programok 14 órakor kezdődnek! 

A konferencia harmadik előadója 14:30-tól Dr. Tóvölgyi Zsuzsa lesz, aki arról tart előadást, hogy hogyan együnk bűntudat nélkül nyáron (is)?

De nem csak előadással, hanem ételkóstolóval is készül!  

Zsuzsa összeszedett nektek néhány érdekességet a júniusi előadásából: 

A mindennapokban már tudatosan, egészségesen étkezel, de jön a nyár, és ötletekre van szükséged, hogy egyensúlyban maradj?

Összeszedtem a legfontosabb 10 parancsolatot javaslatot, ami segítségedre lesz megőrizni az egészségedet (és a testsúlyodat) nyaralás alatt is. A lehetőségekhez képest kényelmes, kompromisszumos megoldásokat is kínálok, bár a legtökéletesebb megoldás, ha Te készíted el az ételeidet nyaralás idején is, hiszen akkor a te kezedben van az irányítás, hogy miből, mennyit eszel.

Ha szeretsz főzni és külföldön a helyi piacokkal megismerkedni, akkor foglalj konyhával is rendelkező apartmant, és készítsd el a helyiek szezonális termékeiből az ételeidet. Tengerparti nyaraláskor a különböző helyi halakból, tengeri herkentyűkből, zöldségekből és gyümölcsökből álló igazi gasztronómiai élvezetet is jelenthet, amivel rengeteg fontos ásványi anyaghoz is nagyobb mennyiségben juthatunk hozzá, mint otthon. Tehát egy nyaralás akár még egészségesebb alternatívakat is kínálhat, mint a hétköznapjaink.

A realitások talaján maradva lássuk a strandolók 10 pontját:

  1. Mindig legyen nálad valami egészséges „életmentő” (ami nem igényel hűtést), hogy ne farkaséhesen, a leeső vércukrodtól vezérelve a legegészségtelenebb ételeket kívánd és vedd meg! Zöldbanán, vagy egyéb zöldségchips, vagy főtt szelídgesztenye érlelet (napon szárított) sonkával.
  2. Mindig legyen nálad saját kulacsban víz! Lehetőleg duplafalú rozsadamentes acél, vagy üvegkulacs.
  3. Ne egyél folyamatosan egész nap, teljen el min. 3-4 óra minden étkezés között!
  4. Ne igyál kalóriát! (Se édesített, se cukros üdítők, alkoholos italok, jégkásák, jegesteák/kávék)
  5. Gyümölcsöt lehetőleg mindig egy étkezés részeként fogyaszd, ne önmagában!
  6. Mindig olyan ételt válassz, amiben van elegendő fehérje (hús) is! A tipikus strandos ételek inkább szénhidrát dominánsak és legtöbbször cukrosak is: palacsinta, lángos, gofri, főtt kukorica, kürtős kalács, jégkrém…
  7. Válassz kiadós egytál ételeket: gulyásleves, halászlé halszelettel, belsőséggel, rizseshús, gyros hús zöldségágyon
  8. A strandon fellelhető étkezési lehetőségek közül keresd meg azt a lehetőséget, amelyik az étkezési elveidhez a legközelebb áll. Keresd a párolt, grillezett húsokat, halakat, köreteket a bő zsírban, panírban sültek helyett. Kenyér, pita, sült krumpli helyett, zöldségeket, rizst, salátákat, kovászos uborkát és gyümölcsöt.
  9. Különösen a nyári időszakban kerüld a műanyag palackos üdítőket, vizeket. Ha mégis azt veszel, soha ne hagyd a napon, vagy a parkoló autóban!
  10. Mindig az agyaddal válassz ételt, ne (csak) a szemeddel és az orrodal! Ez különösen fontos, amikor már túl éhes vagy, mire a strandi büféhez, kifőzdéhez eljutsz.

 

Ha érdekelnek további hasznos érdekességek, akkor gyere el június 1-én a II. Női konferenciára a Budaörsi Tanodába! 

Az est háziasszonya: B. Bredák Alexandra

A programok 14 órakor kezdődnek!

Dr. Tóvölgyi Zsuzsa előadása 15:30-kor!